Svea Isol - Tilläggsisolera vinden med lösull
LösullsisoleringSvea Isol KundtjänstKontakta Säljare Svea IsoleringOm Sveaisol och tilläggsisolering på vinden med IsoverTilläggsisolering
Svea Isol - InomhusklimatSPACEEnkel InstallationSPACEMaterialSPACEBra ekonomiSPACEMiljövänligt

Miljövänligt
Vi kan gemensamt ta ett steg mot en mer miljövänlig värld!

   

Information

Inomhusklimat

Enkel installation

Material

Bra ekonomi

Miljövänligt

 
 

 

Den renaste energin är den som aldrig behöver användas. Därför är isolering en av samhällets allra viktigaste miljöprodukter. Ju mindre energi som går åt till uppvärmning desto bättre är det naturligtvis för miljön. Vid förbränning av kol, olja och andra fossila bränslen tillförs kol-, svaveldioxider och andra ämnen atmosfären. Detta är en av huvudorsakerna till den så kallade växthuseffekten.

Vi använder dina gamla glasflaskor

Glasull från Svea Isol tillverkas av återvunnet material och råvaror som finns i naturen. Var tredje flaska som de svenska hushållen lämnar till återvinning blir ny isolering. Vi är ett av de fåtal företag som kan använda både färgat och ofärgat glas i vår produktion. På så vis spelar vi en mycket viktig roll i glasförpackningarnas kretslopp. Glasullen är lösull som till ca 80 procent består av återvunnet material. Den används för isolering av vindsbjälklag och snedtak.
Svea Isol - vinnare i kretsloppet!

Isolering sparar energi och pengar

Isolering sparar energi, skonar miljön och ger ett behagligare boende. Ser man till en byggnads normala livslängd, sparar isoleringen flera hundra gånger mer energi än vad som går åt för att tillverka, transportera och installera den. Värmeisolering sparar alltid energi, oberoende av vilket energislag som används eller byggnadens ålder. Dessutom kostar isolering ingenting att underhålla och ger besparingar under hela byggnadens livstid.

Effektiv när det gäller

En annan fördel med isolering är att den har störst effekt när den behövs som mest. Till skillnad från många andra energibesparande åtgärder ger den även extra säkerhet vid elavbrott.

Inga glipor, inget spill

Fördelarna med lösull är många. Arbetet går snabbt och ger ett mycket bra isolervärde. Lösullen sluter tätt i alla skrymslen och vrår så att inga köldbryggor uppstår.

Koldioxid - ett hot mot miljön

Idag utgör dessa utsläpp ett av de allvarligaste hoten mot miljön. Eftersom många bostäder och industrier i Europa värms upp med fossila bränslen, härstammar cirka 40 procent av alla koldioxidutsläpp från uppvärmningssystem. Med bättre isolering skulle naturen slippa hälften av dessa utsläpp!

 

     
Isover Film Lösullsisolering VindenSvea Isol använder Lösullsisolering från Isover - Toppkvalitet till bästa pris!
Sidfot