Svea Isol - Tilläggsisolera vinden med lösull
LösullsisoleringSvea Isol KundtjänstKontakta Säljare Svea IsoleringOm Sveaisol och tilläggsisolering på vinden med IsoverTilläggsisolering
omsveaspaceomisoverspaceKvalitetspaceMiljöansvarspaceKontakt

Om Isover
Isover - Vår huvudleverantör!

   

Information

Om Svea Isol

Om Isover

Kvalitet

Miljöansvar

Kontakt

 
 

Om Svea Isol

  Isover är vår huvudleverantör av lösull. Svea Isol väljer främst Isover eftersom vi anser att det är det bästa materialet som ger det bästa resultatet på din villa. Tillverkningen sker i Sverige vilket är bra för miljön samt att det känns tryggt att samarbeta med en svensk leverantör.

Konceptet är enkelt och självklart. Dina gamla glasflaskor återvinns vilket är 80 % av den färdiga produkten. Utan kemikalietillsatser och med minimala transporter är ditt hus isolerat med marknadens mest miljövänliga material.

Från Gullfiber till Isover.

Billesholms Glasulls AB bildades 1933 som en ersättningsindustri när gruvdriften lades ner i Billesholm. Glasullen som då var ett nytt och obeprövat isolermaterial blev räddningen för bygden. Namnet Gullfiber användes fram till 1999 och utvecklades till ett av Sveriges starkaste varumärken.
1933 – Billesholms Glasulls AB grundas.
1963 – Saint-Gobain blir delägare.
1967 – Varumärket ändras till Gullfiber.
1986 – Saint-Gobain blir ensam ägare.
1988 – Dotterbolaget Gullfiber Akustik AB blir Ecophon AB.
1999 – Varumärket ändras till Isover Gullfiber.
2000 – Företaget byter namn till Saint-Gobain Isover AB.
2002 – Varumärket ändras till Isover.
2002 – Isoverföretagen i Sverige och Danmark inleder samarbete under namnet Isover Scandinavia.

Världsledare med historia

Det välkända varumärket Gullfiber skapades 1967 men redan 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och Isover är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

Saint-Gobain består idag av mer än 1200 konsoliderade företag med drygt 200 000 anställda. Tillverkningen sker i mer än 50 länder över hela världen och år 2008 hade Saint-Gobain en omsättning på ca 44 miljarder Euro.

 

 

     
Isover Film Lösullsisolering VindenSvea Isol använder Lösullsisolering från Isover - Toppkvalitet till bästa pris!
Sidfot